Silbach

Silbach is een van de oudste dorpen in het gebied van Winterberg. Het werd voor het eerst genoemd in 1281.

Silbach ligt aan de rand van het Rothaargebergte in het zogenaamde Dal van de beek der Namenlozen, op een hoogte tussen de 620 en 660 meter en tussen diverse bergen. Daarmee is de omgeving zeer geschikt voor het maken van lange wandelingen en voor tochten met de mountainbike. De bekende wandelroutes Rothaarsteig en de Winterberger Hochtour liggen vlakbij. De Winterberger Hochtour loopt zelfs door Silbach. In de winter wordt Silbach omringd door een uitgebreid netwerk van Langlaufroutes.

In het dorp bevindt zich op loopafstand van de vakantiewoning een kleine supermarkt waar de dagelijkse boodschappen kunnen worden gedaan. Een grotere supermarkt ligt op 2 kilometer afstand in het tegen Silbach aangelegen Siedlinghausen.

's Avonds is het goed eten in de twee restaurants in het dorp: Hotel-restaurant Löffler en Hotel Weigel's Bergfreiheit. Voor meer winkels en ontspanning is het slechts een klein stukje naar Winterberg: het centrum van Winterberg ligt op vijf kilometer afstand en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer (bus, trein) in slechts een paar minuten te bereiken. Silbach beschikt over een treinstation op de lijn Dortmund-Bestwig-Winterberg (lijn RE57; Sauerlandnetz) en over drie bushaltes op de lijn Olsberg-Winterberg-Hallenberg (R356). Van hieruit kunt u vrijwel het gehele Sauerland makkelijk bereiken.