UA-71536732-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Sauerland agenda seizoen 2020-2021

In verband met de COVID-19 pandemie is het aantal evenementen in Winterberg aanzienlijk teruggebracht. Voor zover sportevenementen doorgang vinden gebeurt dit veelal zonder publiek.

 

Prijzen

De huurprijzen van de appartementen gelden voor een bezetting van 1-4 personen, dus ongeacht of u nu alleen komt of met zijn vieren. Voor iedere persoon extra (tot een maximum van 6 per appartement) geldt een toeslag. Daarnaast betaalt u schoonmaakkosten, een verplichte toeristenbelasting en een borgsom; deze laatste krijgt u vanzelfsprekend terug als het appartement in goede staat wordt achtergelaten.

Prijs per week

Een week loopt van zaterdag 16.00 uur tot vrijdag 10.00 uur (zes nachten). Incidenteel is het mogelijk een midweek (maandag-vrijdag) te boeken. Dit is uitsluitend op aanvraag en alleen mogelijk als dit past binnen het normale verhuurschema.

Het huurbedrag voor een week (zes nachten) bedraagt € 500 voor 4 personen. Iedere persoon extra kost € 100 per week. Voor kinderen onder de twee jaar worden geen kosten in rekening gebracht.

Deze bedragen zijn exclusief de verplichte toeristenbelasting van € 1,30 per persoon per dag.

Tijdens het hoogseizoen (vanaf het begin van de kerstvakantie tot aan het einde van de krokusvakantie) verhuren wij uitsluitend voor 4 personen. Buiten het hoogseizoen kunt u ook met minder personen komen. De huurprijs bedraagt dan € 250 voor 2 personen en € 375 voor 3 personen.

Prijs per weekend

Een weekend loopt van vrijdag 16.00 uur tot zondag 10.00 uur (twee nachten). Incidenteel is het mogelijk een lang weekend (donderdag-zondag)  te boeken. 

Het huurbedrag voor een weekend (twee nachten) bedraagt € 175 (4 personen). Bij 5 personen is dit € 210 en bij 6 personen € 245. Kinderen onder de twee jaar verblijven gratis.

Voor een lang weekend (drie nachten) zijn de bedragen € 210 (4 personen), € 245 (5 personen) en € 280 (6 personen).

Deze bedragen zijn exclusief de verplichte toeristenbelasting van € 1,30 per persoon per dag.

Tijdens de kerstperiode (de weken waarin kerstmis en de jaarwisseling vallen) en de krokusvakantie verhuren wij uitsluitend voor een hele week.

Huisdieren

Kleine huisdieren als honden en katten zijn van harte welkom. De kosten bedragen € 7 per nacht per huisdier.

Algemeen

Per appartement per reservering geldt een borgsom van € 100 en schoonmaakkosten van € 50.

Per persoon van 15 jaar en ouder wordt een (verplichte) toeristenbelasting van € 1,30 per dag in rekening gebracht (personen onder de 15 jaar zijn vrijgesteld van belasting). Voor een week is dat dus € 9,10 voor elke persoon boven de 15 jaar, voor een weekend € 3,90.

Alle prijzen zijn inclusief het gebruik van beddengoed en theedoeken. (Bad)handdoeken dient u zelf mee te nemen.

U dient het appartement opgeruimd achter te laten.'Opgeruimd' houdt in in de staat waarin u het appartement heeft aangetroffen: serviesgoed, kookgerei en bestek afgewassen, oven, kookplaat en magnetron gereinigd, geen zeepresten in de badkamer en geen ernstige vervuiling in het appartement. Bij extreme vervuiling en/of vermissing/beschadiging van de inventaris en/of onroerende zaken wordt dit verrekend met de algemene borgsom.

Vanwege de beschikbaarheid van het appartement voor andere gasten kan in principe niet worden afgeweken van de vermelde huurperiodes en de vertrektijd van 10.00 uur.

Annuleren

Het kan gebeuren dat een reeds overeengekomen huur om wat voor reden dan ook niet kan doorgaan en moet worden geannuleerd.

Wij zijn niet aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden en hanteren onze eigen voorwaarden. We gaan ervan uit dat als u bij ons een appartement huurt u deze voorwaarden accepteert. 

Ligt de oorzaak van een annulering aan onze kant dan beschouwen we dat als ons risico en wordt de huursom (inclusief schoonmaakkosten, borgsom en toeristenbelasting) volledig aan u teruggestort.

Ligt de oorzaak van de annulering aan uw kant (hieronder valt ook een annulering in verband met tegenvallende weersomstandigheden) dan hangt het van het tijdstip van de annulering af welk gedeelte van de huursom wij aan u terugstorten. Dit heeft te maken met het feit dat wij niet in alle gevallen in staat zullen zijn het appartement alsnog te verhuren. Hiervoor passen we de volgende tabel toe:

 

Aantal weken voor begin huurperiode       Restitutie
> 4  100% van de huursom
2-4  75van de huursom
1-2                      50van de huursom
<1                  25% van de huursom

De kosten voor de eindschoonmaak en de toeristenbelasting worden bij een annulering voor aanvang van de huurperiode volledig teruggestort, de huurprijs volgens de tabel hierboven.

Wanneer de huurperiode is begonnen maar voortijdig wordt afgebroken dan vindt er geen restituatie van de huursom en de schoonmaakkosten plaats. In dat geval kan uitsluitend de te veel betaalde toeristenbelasting worden teruggestort. Als uitgangspunt wordt de dag volgend op die van het vertrek genomen.

De belangrijkste pluspunten:

 • Ruime, volledig ingerichte appartementen
 • Bedden bij aankomst opgemaakt
 • Moderne voorzieningen (satelliettelevisie met Nederlandse zender, draadloos Internet)
 • Prijzen vanaf € 175 per weekend (4 personen) en € 250 per week (2 personen)
 • Prijzen inclusief elektra, water, verwarming, Internet en gebruik beddengoed
 • Kinderen tot 2 jaar gratis
 • Parkeren voor de deur
 • Vlakbij de skipistes, wandelroutes en golfbaan van Winterberg
 • Gratis gebruik van bus en trein in het Sauerland
 • Korting op diverse attracties
 • Gratis fles wijn bij aankomst

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?